/ Новости / Актуелно

Актуелно

Стручна посјета термоелектрани „Станари”

У организацији Катедре за електроенергетику Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци у сриједу, 28. новембра 2018. године одржана је стручна посјета термоелектрани „Станари” за студенте треће године студијског програма Eлектроенергетика и аутоматика.
Студенти и наставно особље Катедре су у пратњи стручног особља термоелектране „Стaнари” обишли производне погоне и постројења електране.
Посјета ће омогућити студентима да употпуне знања из области електрана, електричних машина и система аутоматског управљања које изучавају у оквиру наставе на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци.
Захваљујемо компанији „EFT – Рудник и Термоелектранa Станари” д.o.o. на срдачном гостопримству и сарадњи.

Стручна посјета хидроелектрани „Бочац”

У петак, 9. новембра 2018. године одржана је стручна посјета хидроелектрани „Бочац” за студенте са студијског програма Eлектроенергетика и аутоматика. Захваљујемо домаћину ЗП „Хидроелектране на Врбасу” на срдачном гостопримству и дугогодишњој сарадњи.

63. Међународни београдски сајам књига

На 63. Међународном београдском сајму књига, који је одржан од 21. до 28. октобра 2018. године, на штанду Академске мисли, Катедра за електроенергетику Електротехничког факултета Универзиета у Бањој Луци је промовисала двије књиге:
1. Обновљиви извори енергије: Соларна енергетика, Чедомир Зељковић,
2. Електричне машине - збирка ријешених задатака са студентског такмичења Електријада, Петар Матић, Ђорђе Лекић.

Адреса

Патре 5, 78000 Бања Лука
Република Српска
Босна и Херцеговина

Контакт

+387(51)221-867
+387(51)221-867
power@etf.unibl.org