/ Пријатељи и спонзори

Пријатељи и спонзори

Катедра за електроенергетику изражава захвалност пријатељима и спонзорима за све видове њихове подршке.

Електротехнички факултет Београд

Београдски електротехнички факултет је подржао настанак и опстанак Катедре за електроенергетику у Бањој Луци. Континуирана подршка се очитује кроз помоћ у извођењу наставе, обезбјеђивање литературе, учешће у заједничким пројектима, школовање доктораната са Катедре итд.

Електротехнички факултет Источно Сарајево

Електротехнички факултет у Источном Сарајеву и Електротехнички факултет у Бањој Луци су једина два јавна електротехничка факултета у Републици Српској који остварују интензивну сарадњу у наставном процесу и научно-истраживачком раду. Сарадња између Катедре за електроенергетику и Електротехничког факултета у Источном Сарајеву се остварује кроз вишегодишњу размјену наставног особља и кроз активно учешће и организацију научних скупова.

Електропренос а.д.

Електропренос је државна преносна компанија која има посебну улогу код настанка Катедре за електроенергетику. Од првих дана до данас, Електропренос пружа материјалну и стручну помоћ, организује посјете за студенте и обезбјеђује подршку у опреми.

Хидроелектрана Бочац

Од настанка Катедре, врата Хидроелектране Бочац су отворена за наше студенте и наставнике. Сарадња се огледа у организовању студентских посјета, размјени корисних података и заједничком истраживачком раду.

Schneider Electric

Подршка ове свјетске компаније се остварује кроз донације лабораторијске опреме, трансфер знања и спонзорисање научно-истраживачког рада.

Електрокрајина а.д.

Локална дистрибутивна компанија је више пута организовала посјете и лабораторијске вјежбе за студенте, те обезбиједила приступ подацима потребним за научно-истраживачки рад на Катедри.

Термоелектрана Угљевик

Посјете термоелектрани Угљевик су такође постали традиција и генерацијама студената је омогућено да детаљно разгледају ово репрезентативно термоенергетско постројење.

Елнос-БЛ

Компанија Елнос је репрезентативна приватна компанија која дужи низ година сарађује са Катедром за електроенергетику. Елнос помаже нашу катедру донацијама опреме и подршком код монтирања. Такође је спонзорисао више различитих научно-стручних активности на факултету.

Савез енергетичара Републике Српске

Сједиште Савеза енергетичара Републике Српске смјештено је у згради Електротехничког факултета. Савез блиско сарађује са Катедром за електроенергетику, подржава научно-стручне активности на факултету и традиционално награђује најбоље студенте.

 

Адреса

Патре 5, 78000 Бања Лука
Република Српска
Босна и Херцеговина

Контакт

+387(51)221-867
+387(51)221-867
power@etf.unibl.org